€ 7.050 voor de Overloonse jeugd!

Het gaat goed met Verjaardagenactie Overloon! Keer op keer worden er records verbroken en daar zijn wij uiteraard erg blij mee! Hierdoor zijn wij al ruim 65 jaar in staat om activiteiten voor de Overloonse jeugd met mooie bijdragen te ondersteunen.

Het eerste record betreft het aantal collectanten, inmiddels met de laatste nieuwe wijk ‘Kloostertuin’ erbij, gaan er maandelijks maar liefst 34 collectanten op pad om de jarigen van Overloon te feliciteren en een bijdrage op te halen voor de verjaardagenactie. Zonder onze vrijwilligers was het allemaal niet mogelijk!

Jaarlijks bedanken wij onze vrijwilligers dan ook op een speciaal voor hen georganiseerde avond, die dit jaar op 18 april heeft plaatsgevonden. Het was fijn om weer gezellig bij elkaar te zijn en onder het genot van een hapje en drankje bij te praten over het reilen en zeilen binnen onze stichting. Ook de presentatie van Halloween Overloon, viel deze avond letterlijk en figuurlijk goed in de smaak!

Recordopbrengst
Hadden we in 2022 al een record opbrengst van € 6.473, dan mogen we nu melden dat in 2023 deze opbrengst maar liefst € 7.044 is geweest! En ook 2024 is goed van start gegaan met een opbrengst in het eerste kwartaal van € 1884,64. Het invoeren van de betalingsmogelijkheid met de QR code speelt hierin een belangrijke rol.

Bijdragen 2024
Het is een goed gebruik van de verjaardagenactie dat de collectanten de beslissende stem hebben in de verdeling van de gelden. Het bestuur doet een voorstel en de collectanten geven daar tijdens de jaarvergadering ‘een klap op’.  Ook in de uitgaven breken we een record, want niet eerder hebben we in een jaar € 7.050 uitgekeerd. Dit jaar hebben we afgesproken de volgende verenigingen en stichtingen met een bijdrage van de verjaardagenactie te steunen:

Avontuurlijke leertuin Overloon          € 1.000 (eenmalig en al ontvangen)    
Scouting Overloon                              € 1.000
SJIL                                                      €   750
De Lonse Kermis                                 €   500
Jeugdcarnaval De Huibuuke            €   500
Kindervakantieweek Overloon        €   500
Lónse 4-daagse                                  €   500
Oranjecomité Overloon                       €   500
Sinterklaas Intocht Overloon              €   500
Jeugdvoetbalkamp SSS’18                 €   400
Schoolverlaterskamp groep 8            €   400
Halloween Overloon                            €   300
Jeugdkamp Fanfare Vriendenkring    €   200

Aantal deelnemers Verjaardagenactie
Wederom een record:
2012              2.425
2018              2.518
2023             2.674
2024 (april)  2.800

Daarmee doet circa 70% van de Overloonse inwoners mee aan de Verjaardagenactie! Daar zijn we super trots op, maar uiteraard willen we dit record graag verbreken! Behoor jij tot de 30% die niet deelneemt en wil je ons helpen dit record te verbreken? Mail dan jouw naam en verjaardag en die van je gezinsleden naar verjaardagenactie@gmail.com. Dan komt er rond je verjaardag een collectant van de Verjaardagenactie bij je aan de deur voor een vrijwillige bijdrage. Je kunt contant of via een QR-code betalen.

Heb je vragen of opmerkingen? Die zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Wil je nu al een bijdrage doen, dat kan met deze QR code!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *