Over Verjaardagenactie Overloon

Verjaardagenactie Overloon is één van de oudste stichtingen van Overloon. In 1958 ontstaan als idee van pastoor Van Boxtel: Op de verjaardag van inwoners een bijdrage van 1 (gulden)cent ophalen per jaar dat je oud werd, waarmee activiteiten georganiseerd konden worden voor de Overloonse jeugd. En nog altijd gaan vrijwilligers van Verjaardagenactie Overloon deelnemende jarigen persoonlijk feliciteren en vragen of ze een bijdrage willen geven aan de verjaardagenactie. De opbrengst gaat naar activiteiten voor de Overloonse jeugd tot 16 jaar. Zo maken we deze activiteiten met z’n allen mede mogelijk en kunnen we ze financieel laagdrempelig houden. 

Dat we één van de oudste stichtingen van Overloon zijn, is ook te zien aan ons logo. Lees hier het verhaal achter dit logo, waarbij tijdens het interview met de ontwerpster hiervan mooie herinneringen, en nóg een ontwerp, boven kwamen.    

Jeugdactiviteiten
Jaarlijks verdelen we als stichting ruim 5.000 euro over activiteiten voor de Overloonse jeugd tot 16 jaar. Zo steunen we de volgende activiteiten, verenigingen en stichtingen al meerdere jaren met een mooie bijdrage, met dank aan de Overloonse jarigen:

Deelnemers
Dat we in een betrokken dorp wonen, blijkt ook aan de vele deelnemers aan de Verjaardagenactie. Jaarlijks doneren bijna 2700 deelnemers een vrijwillige bijdrage voor de Overloonse jeugd. Wil je ook deelnemen aan de verjaardagenactie? Mail naar verjaardagenactie@gmail.com. Dan komt er rond je verjaardag een collectant van de Verjaardagenactie bij je aan de deur voor een vrijwillige bijdrage. Je kunt contant of via de volgende QR-code betalen.

Collectanten
Verjaardagenactie Overloon draait geheel op vrijwilligers. Ruim dertig collectanten gaan wekelijks langs de deuren in hun ‘eigen wijk’ als iemand jarig is geweest. Zonder deze vrijwilligers was er geen Verjaardagenactie en konden we niet zo’n mooie bedragen schenken aan alle verenigingen, stichtingen en activiteiten voor de Overloonse jeugd. Onze collectanten stellen tijdens de jaarvergadering de bedragen vast waarmee we de Overloonse jeugdactiviteiten steunen. Lees hier het mooie interview met Corry en Dientje die al 40 jaar collecteren voor Verjaardagenactie Overloon.

Bestuur
Het bestuur van Stichting Verjaardagenactie Overloon bestaat uit:

  • Jessie Vogelsangs (voorzitter)
  • Martin Derks (penningmeester)
  • Anke van Raaij – Verschuijten (secretaris)
  • Anke Beelen – Boumans  
  • Annie Vloet-Klaassen
  • Barry Stroecken