Hulde aan alle vrijwilligers

De verjaardagenactie is al 65 jaar een begrip in ons mooie Overloon. Maar liefst 75% van de inwoners doet jaarlijks een bijdrage aan de verjaardagenactie waarmee we activiteiten voor de Overloonse jeugd steunen en financieel laagdrempelig kunnen houden. Maar wie zit er achter de verjaardagenactie? Ten eerste onze dertig collectanten, stuk voor stuk loyale vrijwilligers die in hun wijk langs de deuren gaan als er iemand jarig is geweest. Daarnaast is Annie Vloet een belangrijke spil, zij verzorgt de ledenadministratie en voorziet jaarlijks een paar duizend papieren zakjes van naam, adres en verjaardag. Grada Klaassen vormt het logistieke centrum voor de verdeling van de zakjes over de dertig vrijwilligers.

Het bestuur bestond uit Theo Cremers (voorzitter), Martin Derks (penningsmeester) en Jessie Vogelsangs. Bestond inderdaad… Want zoals je in Ons Eigen Erf van 24 juni hebt kunnen lezen, geeft Theo het voorzittersstokje door aan Jessie Vogelsangs. Ontzettend bedankt Theo, voor jouw 30 jaar inzet als bestuurslid, waarvan 18 jaar als voorzitter en schrijver van het nieuws van de verjaardagenactie. Als nieuw bestuurslid hebben ze Anke gevraagd: Anke Boumans én Anke van Raaij-Verschuijten gaan zich inzetten voor dit goede doel. Theo wordt nog in het zonnetje gezet tijdens de jaarvergadering van de Verjaardagenactie waar wordt bepaald hoe groot de bijdrage is voor de verschillende jeugdactiviteiten, -verenigingen en -stichtingen. Zoals jeugdcarnaval, kindervakantieweek, oranjecomité, SJIL, scouting, Lonse kermis en het Sinterklaascomité. Mooie activiteiten voor de Overloonse jeugd tot 16 jaar, allemaal mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers. Een dikke dankjewel voor al deze vrijwilligers!

We zijn ook nog op zoek naar een vrijwilliger, namelijk een collectant voor wijk D’n Hof. Wil jij je steentje bijdragen en de jarigen in jouw buurt persoonlijk feliciteren? Mail dan naar verjaardagenactie@gmail.com. Ook als je vragen hebt of als je nog niet meedoet aan de Verjaardagenactie en je dit wel zou willen, mail ons. Je kunt ons ook volgen op Facebook en Instagram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *